Odloženo suđenje okrivljenom Darku Janjiću za ranjavanje Željka Radulovića

To je odlučilo krivično vijeće sudije kojim predsjedava sudija Goran Šćepanović, navodeći da iz UIKS-a nije doveden Janjić na današnji glavni pretres

4604 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Suđenje okrivljenom Darku Janjiću iz Nikšića, zbog ranjavanja Željka Radulovića, sina Ranka Radulovića, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, za 30. mart.

To je odlučilo krivično vijeće sudije kojim predsjedava sudija Goran Šćepanović, navodeći da iz UIKS-a nije doveden Janjić na današnji glavni pretres.

Svjedok oštećeni Željko Radulović se sudu požalio da ima dva metka u leđa, te da je trebalo danas da ide na terapiju u bolnicu Risnu.

U oktobru prošle godine Viši sud je potvrdio optužnicu protiv Nikšićanina Darka Janjića kojeg specijalno državno tužilaštvo tereti da je kao pripadnik 23-člane kriminalne organizacije Radovana Mujovića i Vasilija Rafailovića učestvovao u planiranju likvidacije Željka Radulovića.

Okrivljeni Janjić se tereti da je tokom prve polovine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju su 2017. godine formirali Mujović i Rafailović radi izvršenja više teških krivičnih djela.

Uloga Janjića u ovoj kriminalnoj organizaciji razotkrivena je analizom "Skaj" komunikacija koje su strane partnerske službe dostavile crnogorskim istražiteljima.

Zadatak Janjića je bio da prati Željka Radulovića i druge, za sada neidentifikovane, članove suprotstavljene kriminalne grupe, radi prikupljanja saznanja o njihovim kretanjima i životnim navikama u cilju stvaranja pogodnih prilika za njihovu likvidaciju. O rezultatima praćenja Janjić je, kako se navodi u optužnici, obavještavao Radovana Mujovića.

Janjić se tereti i da se za potrebe organizatora ove kriminalne grupe bavio i švercom marihuane, kokaina i heroina u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, državama Zapadne Evrope i Skandinavije, navodi se između ostalog u optužnici.

Bonus video: