VIDEO Beograd: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Radoševića i maloljetnica osumnjičena za saučesništvo

U štek stanu u Beogradu u kojem su uhapšeni osumnjičeni, policija je pronašla pištolj

73710 pregleda 42 komentar(a)
Pištolj koji je pronađen u štek stanu, Foto: MUP Srbije
Pištolj koji je pronađen u štek stanu, Foto: MUP Srbije
Ažurirano: 11.03.2023. 19:05h

Stefan Zlatanović (28) iz Lebana i Luka Vučetić (24) iz Kraljeva uhapšeni su u Beogradu zbog sumnje da su u četvrtak ubili Nikšićanina Ranka Radoševića (54) na benzinskoj pumpi u Rušnju nadomak Beograda.

Oba uhapšena muškarca imaju policijski dosije.

Uhapšena je i maloljetnica koja je osumnjičena za saučesništvo.

U štek stanu u Beogradu u kojem su uhapšeni osumnjičeni, policija je pronašla pištolj.

Radošević je ubijen u četvrtak 9. marta oko 11 časova.

Bio je poznat po nadimku Ranko Eskobar, a u policijskom dokumentu SOCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala on je upisan kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira - Bobana Baćovića.

"Vijesti" su došle u posjed video snimaka na kojima se vide dva maskirana napadača, koja su nakon likvidacije pobjegla automobilom.

Mediji u Srbiji navode da je Radoševića tamošnja policija dovodila u vezu sa "bežanijskim klanom".

Automobil, koji se vodio na Nikšićanina, početkom 2021. godine pronađen je u voznom parku nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za nekoliko monstruoznih ubistava.

Radošević je bio u rodbinskim vezama sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem.

Radoševićevo ime se u medijima pominje od 2006. godine kada je sa tadašnjim vođom "bežanijskog klana" Goranom Mijatovićem hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu. Mijatović je nakon tog ubijen.

Nakon toga mediji su o Radoševiću pisali u januaru 2014. kada je beogradska policija u akciji „Grom” pretresla i njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen Baćovićev rođak Rajko Baćović Džeger.

Radoševićevo ime se pominjalo na suđenju pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću. U sudskom procesu, tokom suočavanja sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, optuženi Šarić je izjavio da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

Bonus video: