UPC: Na GP Dračenovac oduzeti obuća, tekstilni proizvodi, kajmak, med, rakija, tapete, lijepak...

Roba je oduzeta juče i 8. marta

8797 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UPC
Foto: UPC

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) juče u 12 časova su na graničnom prelazu Dračenovac, u kamionu kojim je upravljao A. D. (28) iz Rožaja, pronašli i oduzeli krijumčarenu robu, saopšteno je iz UPC.

Oni su dodali da je predmet prekršaja neprijavljena roba koju čine 734 komada obuće i tekstilnih proizvoda, ukupne vrijednosti 8.400 eura.

Iz UPC su kazali da je obaviješten nadležni državni tužilac u Rožajama koji preduzima radnje iz svoje nadležnosti.

"Sačinjen je zapisnik i potvrda o oduzimanju robe a odgovorno lice je zbog počinjenog prekršaja nakon konsultacija sa tužiocem predato policiji na dalju nadležnost i postupanje", piše u saopštenju.

Iz UPC su rekli da je u srijedu 8. marta oko sva sata i 30 minuta, na istom graničnom prelazu na ulazu u Crnu Goru, kontrolom autobusa registarskih oznaka CT AV454, pronađena i oduzeta neprijavljena krijumčarena roba.

"Robu koja je predmet ovog prekršaja čine prehrambeni proizvodi, tapete i prateći materijal i to: 111 kg kajmaka, 60 kg meda, 75 l domaće rakije, tri kutije lijepka za tapete, 14 komada tapeta i tri komada gume za ceradu. Ukupna vrijednost oduzete robe iznosi 2.900 eura. Odgovornom licu, zbog počinjenog prekršaja, izdat je prekršajni nalog", zaključuje se u saopoštenju UPC.

Bonus video: