Hrvatin o ubistvu u Atini: Brašnjević ubio Dedovića, Stamatovića likvidirao saučesnik

Okrivljeni saradnik ispričao kako je Marko Miljković probao da ga angažuje za posao likvidacije na Krfu 2020. godine, koji je morao da odbije, te da je, par dana nakon ubistva jednog od šefova škaljarskog klana Alana Kožara i njegovog saradnika, od Miljkovića i saradnika Miloša Budimira saznao da je u toj likvidaciji trebalo da učestvuje

32389 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin nastavio je svjedočenje u okviru suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostatku njihove kriminalne grupe.

Hrvatin je. prenosi N1, do detalja opisivao aktivnosti dok je bio dio klana, a jedan dio izlaganja posvetio je i dešavanjima koja nisu obuhvaćena optužnicom.

On je ispričao kako je Marko Miljković probao da ga angažuje za posao likvidacije na Krfu 2020. godine, da je to morao da odbije, jer mu je ruka bila povrijeđena, te da je, par dana nakon ubistva jednog od šefova škaljarskog klana Alana Kožara i njegovog saradnika, od Miljkovića i saradnika Miloša Budimira saznao da je u toj likvidaciji trebalo da učestvuje.

Hrvatin je do detalja opisao i poslove primopredaje više stotina hiljada eura, oružja i motornih vozila u kojima je učestvovao.

U jednom dijelu izlaganja govorio je i tome kako je od jednog od saradnika klana Milinka Brašnjevića saznao detalje ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini. Brašnjević mu je rekao da je lično ubio Dedovića hicem u glavu, dok je Stamatovića ubio njegov saučesnik.

Hrvatin je, prenosi N1, posvjedočio o tome da je bio zadužen za praćenje i nadzor Mladena Lazarevića, koji je ubijen u novobeogradskom naselju West 65. Imao je zadatak da se useli u jedan od stanova u blizini Lazarevića i da prati njegovu rutinu, kako bi likvidacija protekla bez poteškoća.

Nakon izlaganja, Hrvatina su ispitivali advokati odbrane, kao i advokati oštećenih i tužioci.

Na početku nastavka postupka i prije izlaganja Hrvatina advokati odbrane iznijeli su prigovor predsjedavajućoj sudskim vijećem da se u medijima poslednjih dana pojavljuju fotografije koje su dio spisa predmeta što, kako kažu narušava kredibilitet postupka. Od predsjedavajuće su zahtijevali da se pozabavi time, kako bi se utvrdilo ko iz zgrade suda sarađuje sa novinarima.

Nastavak postupka zakazan je za utorak.

Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine. U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara 2021. godine, a pripremno ročište počelo je 13. juna prošle godine, iz četvrtog puta.

Bonus video: