Đeljošaj: Svaka riječ u optužnici danas pala u vodu

"Stojim prvi među jednakima u odbrani prava i dostojanstva i borbi protiv svake vrste diskriminacije, i stoga tvrdim da je ovo još jedan pokušaj udara na albanski narod u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju

13000 pregleda 23 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je saopštio da je pred Osnovnim sudom u Podgorici nastavljen glavni pretres po optužnom predlogu ODT-a, kojim su njegove kako kaže, "kolege" i on "okrivljeni da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor".

"Ovaj dio dokaznog postupka do srži je ogolio farsu i ulogu državnog tužioca da je svaka riječ u optužnici danas pala u vodi, u procesu koji se odvija pred sudskim vijećem, a jedino što je dokazano u sudnici danas jeste da je ovo isključivo politički proces", naveo je Đeljošaj u saopštenju.

Podsjećamo, ODT ispituje slučaj Đeljošaja zbog izjave da neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa i sumnje da je počinio krivično djelo pozivanje na otpor.

"Uvjeren sam da je javnost putem ozbiljnih medija, ali i žute stampe, ispratila uvod koji je brižljivo isplaniran za potrebe ovog sudskog postupka, a upravo danas, u toku dokaznog postupka pregledan je dio video-materijala koji je snimljen od strane Uprave policije", kazao je on.

Dodaje da "i pored vjerovatnih naknadnih montaža, iz video-materijala se može uvidjeti sva opravdanost postupaka ljudi koji se nalaze na optuženičkoj klupi".

Kako kaže, i pored činjenice da je proteklo dosta vremena od kritičnog događaja, Đeljošaj tvrdi da je "dodatno ponosan na svoje postupke, na kulturno i vaspitano ophođenje i maksimalnu saradnju sa policijom".

Ističe da će izbjeći i bilo kakvu kvalifikaciju na račun postupajuće sudije, "koja je svojim odnosom i danas, u nekoliko navrata, prešla liniju dobrog ukusa i profesionalnog integriteta i odnosa koji moraju imati nosioci sudijske funkcije".

"Stojim prvi među jednakima u odbrani prava i dostojanstva i borbi protiv svake vrste diskriminacije, i stoga tvrdim da je ovo još jedan pokušaj udara na albanski narod u Crnoj Gori, perfidni pokušaj disciplinovanja predstavnika albanskih političkih predstavnika i unižavanja svih političkih, društvenih i ekonomskih postignuća Albanaca u Crnoj Gori u posljednje vrijeme", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: