Dvije osobe zbog ubistva Radoševića u pritvoru, za dvije raspisana potjernica

Pritvor im je, kako su saopštili iz Višeg suda u Beogradu, određen jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret, propisana kazna zatvora veća od deset godina zatvora i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka

21795 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za ubistvo Ranko Radošević, zvanog Eskobar, u četvrtak na benzinskoj pumpi u selu Rušnju kod Beograda, a raspisivanje potjernice je naredio za dvije osobe osumnjičene da su pomogle u tom zločinu.

Sud je danas saopštio da je "sudija za prethodni postupak Višeg suda, juče, nakon saslušanja, donio rješenje kojim je za Stefana Zlatanovića (28) i Luku Vučetić (24), odredio pritvor do 30 dana" zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će u kratkom periodu ponoviti krivično djelo.

Navedeno je i da im je pritvor određen jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret, propisana kazna zatvora veća od deset godina zatvora i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Pritvor je određen i za P. M. i Š. A. "koji se kriju", te je naređeno izdavanje potjernice za njima.

Osumnjičenima Z. S i V. L. se stavlja na teret izvršenje ubistva u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a P. M. i Š. A. pomaganje u ubistvu.

Protiv sudskog rješenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu.

Bonus video: