I Marović na optuženičkoj klupi

Potvrđena optužnica Specijalnog državnog tužilaštva

19601 pregleda 9 komentar(a)
Tičić na saslušanju u SDT-u (arhiva), Foto: Boris Pejović
Tičić na saslušanju u SDT-u (arhiva), Foto: Boris Pejović

Vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda sutkinje Vesne Kovačević, potvrdilo je optužnicu protiv pravnih lica “Trejdjunik”, “Megapromet” i “Prijevor”, kao i okrivljenih Aleksandra Tičića, Milenka Medigovića, Novaka Klisića, Mirjane Marović, Stevice Dragovića, Miodraga Mirovića, Marka Radunovića, Milke Lazarević, Ljubiše Baćevića, Milojke Kovačević i Dragice Popović, saznaju Vijesti.

Ta grupa, kako piše u tužilačkom aktu, tereti se da je nezakonito i na štetu Opštine Budva dijelila poslovne prostore u metropoli turizma.

Okrivljena, nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, strina je odbjeglog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića, dok je Dragica Popović, službenica Sekretarijata za investicije Opštine Budva, tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića...

Kontrola optužnice održana je krajem prošlog mjeseca, a branioci optuženih tada su ukazivali na njene manjkavosti.

Tako je branilac okrivljenog Tičića, advokat Goran Rodić kazao da je optužnica opširna, nerazumljiva i konfuzna.

Dodao je da Specijalno tužilaštvo u posljednjih šest godina nije preduzelo ni jednu istražnu radnju u odnosu na Tičića i ostale okrivljene, ali da ih je tokom godina nekoliko puta pozivalo da zaključe sporazumno priznanje krivice, kako bi se na taj način “prebilo” vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Advokat Dragoljub Đukanović ukazao je sudu da Tičić nije ni radio u budvanskoj Opštini u vrijeme potpisivanja aneksa 3 vezano za raspodjelu poslovno-stambenog prostora u tržnom centru “TQ plaza”, kojim je, prema stavu tužilaštva, nanijeta šteta budžetu.

Bonus video: