Odloženo suđenje Đukiću, Kovačević se izuzela iz predmeta

Krivični predmet sada je dat u rad predsjednici specijalnog vijeća kojim će predsjedavati sudija Nada Rabrenović, koje je treće vijeće u ovom predmetu

4464 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Višeg suda, Foto: Viši sud
Zgrada Višeg suda, Foto: Viši sud

Danas je u Višem sudu u Podgorici odloženo suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću i ostalim optuženim, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Dosadašnja predsjednica krivičnig vijeća sudija Vesna Kovačević izuzela se postupanja iz ovog predmeta, što je bio razlog da se glavni pretres odloži. Od prethodnog ročišta do danas, pokrenut je postupak protiv Vuka Lakićevića, polubrata Stefana Đukića, zbog prijetnji koje joj na prošlom suđenju uputio Kovačević.

Ovaj krivični predmet sada je dat u rad predsjednici specijalnog vijeća kojim će predsjedavati sudija Nada Rabrenović, koje je treće vijeće u ovom predmetu.

Sudija Biljana Uskoković je bila zadužena za ovaj predmet, ali je prema navodima SDT bila na meti Đukićeve kriminalne grupe, zbog čega se i ona morala izuzeti.

Tokom prethodnog glavnog pretresa, u sudnici se dogodio verbalni incident između optuženog Vuka Lakićevića i svjedoka-oštećenog Velizara Gardaševića.

Optuženi Lakićević je odreagovao na izjavu Gardaševića, koji je kazao da mu je prvi put da svjedoči pred sudom, a Lakićević mu je rekao "i posljednji put".

Gardašević je uzvratio prijetnjom "svi ćete završiti kao što vam je završio šef".

Dok je izlazio iz sudnice, optuženi Lakićević je pogledao prema predsjednici krivičnog vijeća sudiji Vesni Kovačević i obratio se riječima: "Ti teroristo, pazi se".

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stefan M. Đukić prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo. Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Osim ove optužnice, Đukić je optužen da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković koja je ranije vodila suđenje ovoj grupi za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića.

Bonus video: