Abazović: Vlada spremna da nastavi reforme u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma

Premijer se sastao sa predstavnicima Komiteta za evaluaciju primjene mjera sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma

1997 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Vlada je spremna da nastavi reforme u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, kazao je premijer Dritan Abazović tokom sastanka sa predstavnicima Komiteta za evaluaciju primjene mjera sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma (MONEYVAL).

Sastanku su, ispred te komisije, prisustvovali: tužilac iz Slovačke Ladislav Majernik, šef Finansijsko-obavještajne jedinice iz San Marina Nikola Mićoli i šefica evaluacionog tima Ani Melkonijan, kao i vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije Aleksandar Radović.

"Rezultati procjene crnogorskog sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma od strane ovog Komiteta od izuzetnog je značaja za Crnu Goru i njenu poziciju u ovom tijelu Savjeta Evrope, EGMONT grupi, ali i za sami procesa pristupanja Evropskoj uniji", naglasio je Abazović, kako je saopšteno iz Vlade

Izvještaj eksperata tog komiteta obuhvataće period od 2016. do 2023. i pružiće introspektivni prikaz ranijeg stanja, ali i dati preporuke za naredni evaluacioni period.

"Tim povodom premijer Abazović je istakao zadovoljstvo današnjim sastankom i iskazao nedvosmislenu ličnu i spremnost Vlade Crne Gore da se nastave potrebne reforme u cilju što kvalitetnijeg ispunjavanja standarda u ovoj oblasti, budući da je to prevashodni interes države Crne Gore i njenih građana", zaključuju iz Vlade.

Bonus video: