Radonjić: Mjere i radnje koje preduzima SPO su rezultat djelovanja SDT-a i Europola

Nekadašnji komandir podgoričke policije Ivan Stamatović uhapšen je u akciji SPO-a kojom rukovodi SDT, dok inspektori i dalje tragaju za njegovim suspendovanim kolegom Nebojšom Bugarinom

11118 pregleda 6 komentar(a)
Radonjić, Foto: Boris Pejović
Radonjić, Foto: Boris Pejović

Mjere i radnje koje je Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) danas i prethodnih dana su rezultat višemjesečnog rada i planiranog i koordinisanog djelovanja SDT-a i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europola, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Nekadašnji komandir podgoričke policije Ivan Stamatović uhapšen je u akciji SPO-a kojom rukovodi SDT, dok inspektori i dalje tragaju za njegovim suspendovanim kolegom Nebojšom Bugarinom.

Stamatović je radio u sektoru kojim je rukovodio bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović.

Među uhapšenima su i bivši policijski specijalac Vladimir Bajčeta i službenik Uprave policije Milan Popović, koji je radio u kotorskoj policiji.

Bajčeta je bivši tjelohranitelj Duška Šarića, rođenog brata navodnog šefa balkanskog narko kartela Darka Šarića.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, prema istim informacijama, tu operaciju sprovode na teritoriji Podgorice, Cetinja i Kotora.

Uhapšene sumnjiče da su blisko sarađivali sa kavačkim kriminalnim klanom.

U istoj akciji prije dva dana uhapšen je službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović.

Bonus video: