Piperović podnio još dvije tužbe protiv Abazovića: Evo mu prilike da sve dokaže

Od premijera traže dva puta po 21.000 eura

9250 pregleda 21 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Pravni zastupnik Bemaxa i biznismena Aleksandra Mijajlovića, podgorički advokat Zoran Piperović, nedavno je podnio dvije tužbe Osnovnom sudu u Ulcinju protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića za nadoknadu nematerijalne štete od po 21 hiljadu eura, odnosno u ukupnom iznosu od 42 hiljade eura.

To je Vijestima potvrdio Piperović, koji očekuje da će parnični postupak pred ulcinjskim pravosuđem početi u maju.

Pojasnio je da je to učinio nakon što je Abazović u jednoj TV emisiji iznio, kako je naveo, niz neistina i uvreda na račun oba tužioca.

”Kazao je da se Bemax bavi legalnim i ilegalnim poslovima dok je za Mijailolvića ustvrdio da je visokopozicionirani član nekog klana, u prevodu Granda. Kazao je pritom da je takve ocjene iznio na osnovu operativnih saznanja ne rekavši kojih službi”, naveo je Piperović. Tvrdi da se operativna saznanja nikada ne koriste u javnom, a još manje u pravnom poretku.

”To su nedokazana i neprovjerena saznanja koja mogu da koriste bezbjednosne službe u komunikaciji između sebe u institucijama u kojima rade”, pojasnio je Piperović.

Podsjetio je da je Abazović u emisiji, govoreći o njegovim klijentima, kazao da je riječ o nekakvom nelegalnom tranzitu cigareta i brodu Rafaelo.

”Kakve to ima veze sa tužiocima, pitam. Posebno sa ove vremenske distance jer je cijelu informaciju o tome napravila Uprava prihoda i carina. Svi znamo ko je tada bio na čelu Uprave i kako se ta priča završila”, kazao je Piperović.

Naveo je da podnijetim tužbama, pored ostalog, želi da pruži priliku Abazoviću da dokaže kakvim su se sve nelegalnim aktivnostima bavili Bemax i Mijailović.

”Evo mu prilike ako hoće da dokaže i razjasni sve o kriminalnim aktivnostima tužilaca, ali mora prethodno da zna da operativna saznanja na sudu ne vrijede ništa niti se koriste. Mislim da je Abazović jedini političar u Evropi koji operativna saznanja koristi samo da bi blatio svoje građane”, ocijenio je Piperović.

Naveo je da je Abazović pred nemogućom misijom.

”Izvještaji svi domaćih, inostranih i nezavisnih revizora o poslovanju Bemaxa potvrđuju da je riječ o kredibilnoj firmi. U prilog tome ide i činjenica da je Bemax već duže na bijeloj listi poreskih dužnika”, kazao je Piperović.

Na kraju je pojasnio da se parničnom sudu nikad ne dostavljaju bilo kakvi dokazi o nečijoj navodnoj krivičnoj odgovornosti već da su adresa za to nadležni tužioci.

Bonus video: