Mujovićev branilac: Sadržinu skaj komunikacija je lako mijenjati

"Smatram da ni specijalno državno tužilaštvo, ni sud, nisu dobili nešto što bi bio dokaz. Viši sud po mome mišljenju ni u jednom ovakvom postupku nije donio zakonsku odluku", smatra branilac advokat Mitrić

12741 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada Višeg suda, Foto: Luka Zeković
Zgrada Višeg suda, Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište na kojem se raspravljalo o zakonitosti i opravdanosti optužnice protiv Petra Mujovića, okrivljen da je prema Skaj komunikacijama, a po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana trebao da ubije Jovana Vukotića.

Njegov branilac advokat Dragan Mitrić je kazao da je sudsko vijeće upoznato sa svim optužnicama koje se baziraju na SKY komunikaciji.

Naglasio je da se ta komunikacija nalazi u eksel tabelama i da je lako promijeniti.

"Smatram da ni specijalno državno tužilaštvo, ni sud, nisu dobili nešto što bi bio dokaz. Viši sud po mome mišljenju ni u jednom ovakvom postupku nije donio zakonsku odluku", smatra branilac advokat Mitrić.

Dodao je da se sudsko vijeće pri ocijenjivanju optužnice neće baviti navodima odbrane, već da će se voditi izrekom "cilj opravdava sredstva".

Optuženi Petar Mujović je naveo da je saglasan sa svim što je rekao njegov advokat. Sudu je predložio da mu se ukine pritvor, uz mjere nadzora koje sud odredi.

Specijalni tužilac Zoran Vučinić je kazao da su prikupljeni dokazi na osnovu kojih ova optužnoca može biti potvrđena.

Mujović se našao na optužnici SDT-a nakon što su Skaj komunikacije, razotkrile da je po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana trebao da ubije Vukotića 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara.

Vukotić je tri dana prije sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je usljed nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Ovaj navodni plan je propao jer Vukotić nije dolazio na sahranu već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar. Drugi plan po kojem je Mujović trebao da ubije Vukotića je prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, međutim Vukotić nije došao na glasanje.

Mujović je prema navodima optužnice, bio dio i trećeg plana ubistva Vukotića, koja nije uspjela. Navodno je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije, prema navodima istrage, trebao da puca u vođu "škaljaraca".

Okrivljeni Mujović se u tužilačkoj istrazi branio ćutanjem.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Turskoj.

Bonus video: