Ulcinj: Zaplijenjeno gotovo 100 kilograma skanka, uhapšena jedna osoba

Pronađena su 163 pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

41700 pregleda 9 komentar(a)
Zaplijenjeni skank, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni skank, Foto: Uprava policije

Ulcinjska granična policija oduzela je oko 97 kilograma skanka, nakon čega je Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj uhapsilo jednu osobu.

"Granična policija je u mjestu Darza zaustavila vozilo marke "škoda" albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K. P. (29) iz Albanije. On je nakon zaustavljanja naglo stavio u pogon navedeno vozilo, kojom prilikom je jednog pripadnika granične policije okrznuo vozilom u predjelu noge", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je nakon toga uslijedila potjera za ovim vozilom, koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče.

"Policija je u mjestu Klezna zaustavila vozilo marke "passat" albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A. H. (30) iz Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K. P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je službeni pas granične policije pretragom terena pronašao odbačenu drogu, koja će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Ističe se da su pronađena 163 pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

"Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A. H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K. P. intenzivno traga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: