Rekonstrukcija ubistva Dragice Selimović 8. maja, provjeriće odbrane optuženih Selimovića i Božovića

Sud je usvojio predlog odbrane advokata Danila Radenovića i Gordane Femić, da se u dokaznom postupku kroz rekonstrukciju provjere navodi optuženih. Predlog odbrane odložio je završne riječi, koji su bile planirane za juče

4004 pregleda 0 komentar(a)

Za 8. maj određena je rekonstrukcija ubistva Bjelopoljke Dragice Selimović. Za njenu smrt u bjelopoljskom Višem sudu u ponovnom postupku odgovaraju Bjelopoljci Damir Selimović (24) i Danko Božović (24).

Pored njih, sudi se i Jašaru Selimoviću (29) zbog krivičnog djela pomaganje izvršiocu nakon izvršenog djela.

Sud je usvojio predlog odbrane advokata Danila Radenovića i Gordane Femić, da se u dokaznom postupku kroz rekonstrukciju provjere navodi optuženih. Predlog odbrane odložio je završne riječi, koji su bile planirane za juče. U nastavku suđenja svoj nalaz branio je vještak psihijatar i predstavnik komisije vještaka Željko Golubović.

Dr Golubović je u osnovnom nalazu naveo da se komisija rukovodila medicinskom dokumentacijom, te da po njihovom stručnom mišljenju Božović, kao ni Selimović, nisu bili u apstinencijalnoj krizi.

“U nalazima od 6. i 26. novembra (greškom u nalazu je stajalo 6. i 26. februara)”, navodi se da Božović, kao i Selimović imaju “ mentalni poremećaj i poremećaj ličnosti uzrokovan opijatima i granični nivo inteligencije”, kazao je Golubović.

On je kazao da Danko Božović, koji se ranije zvao Miloš Selimović, na području oko laktova ima ožiljke, što indirektno upućuje na zaključak da je konzumirao psihoaktivne supstance i venskim putem, što je juče utvrdio i neposrednim pregledom na rukama optuženog. Na sledeće ročište.

Prvostepenom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore, Bjelopoljci Damir Selimović (24) i Danko Božović (24), za ubistvo Dragice Selimović, osuđeni su na po 20 godina zatvora.

Jašar Selimović (29) osuđen je na pet mjeseci zatvora za pomaganje izvršiocu nakon krivičnog djela i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Damir Selimović i Božović su 26. oktobra prošle godine usmrtili Dragicu Selimović i ukrali 5.000 eura. I u ponovnom postupku optuženi su negirali da su počinili djelo.

Bonus video: