Sud naredio privođenje svjedokinje

Postupak protiv Vehba Čokovića zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga

10642 pregleda 0 komentar(a)
Čokovića juče sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Čokovića juče sprovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud u Bijelom Polju izdao je naredbu za privođenje A.V. iz Podgorice, koja se poslije više urgencija suda ni juče nije odazvala na saslušanje u Višem sudu u Bijelom Polju, u postupku protiv Vehba Čokovića.

On odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tog vlasnika diskoteke “Herc” optužnica tereti da je u periodu od 20. do 24. juna pretprošle godine, u prostoriji svog stambenog objekta, maloljetnici A.V. neovlašćeno prodao “ksalol”. Ta sedamnaestogodišnjakinja preminula je nakon nekoliko mjeseci u Kliničkom centru.

Svjedokinja A. V. je zajedno sa sada pokojnom maloljetnicom A.V. radila u istom ugostiteljskom objektu.

Vještakinja psihijatrica dr Mirjana Varagić kazala je da je u periodu od januara do juna 2021. godine, optuženom Čokoviću bila prepisana terapija “ksalol” - dvije kutije po 30 tableta.

”U medicinskom kartonu navodi se da je Čokoviću 10. juna 2021. godine prepisana terapija - 2 kutije ‘ksalola’, zbog depresije, kao i 2. jula iste godine”, kazala je vještakinja, objašnjavajući da prepisana terapija odgovara potrebi za mjesec dana, s obzirom da se koristi dva puta dnevno, kako je navedeno u izvještaju.

U odbukcionom nalazu vještak Nemanja Radojević ranije je zaključio da je kod A.V. (17) ustanovljeno teško hronično oštećenje mozga i zapaljenje pluća, koje predstavlja kompilakciju zdravstvenog stanja nastalog usljed ranijeg trovanja ljekovima, ne isključujući ni upotrebu alkohola.

”Sve ove supstance (ksalol, marihuana, insulin) kumulativnim međusobnim djelovanjem su dovele do poremećaja rada u mozgu i toksičnog oštećenja mozga, kao posljedice poremećaja disanja”, kazao je vještak.

Precizirao je da je toksično oštećenje mozga nastalo istog dana, odnosno neposredno prije prijema u bjelopoljsku Bolnicu...

Čoković je uhapšen u maju 2022. godine. Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je bjelopoljsko Više tužilaštvo 19. marta prošle godine naložilo ekshumaciju tijela sedamnaestogodišnje Cetinjanke.