Đukanović: U stanu Kneževića policija nije pronašla ništa što bi ukazivalo na izvršenje krivičnog djela

Advokat Željko Ðukanović je pojasnio da je pretres trajao nekih dva sata

36513 pregleda 14 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

U stanu Dejana Kneževića policija nije pronašla ništa što bi ukazivalo na izvršenje bilo kog krivičnog djela, kazao je Vijestima jedan od branilaca uhapšenog pomoćnika direktora Uprave policije, advokat Željko Ðukanović.

Pojasnio je da je pretres trajao nekih dva sata.

Kneževića sa saslušanja odvode na pretres njegovog stana
Kneževića sa saslušanja odvode na pretres njegovog stanafoto: Luka Zeković

Knežević je uhapšen ranije danas po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili su ga zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju, ali i zbog drugih krivičnih djela.

"Pretresom nisu pronađeni bilo kakvi predmeti ili bilo što, što bi ukazivalo na izvršenje bilo kog krivičnog djela od strane Dejana Kneževića. Pronađena su dva pištolja, koja su imala urednu dozvolu za čuvanje, tako da to ne može biti predmet izvršenja bilo kog krivičnog djela, kao i određeni lični telefoni, koji su izuzeti i poslati na vještačenje", rekao je Đukanović.

Advokat je dodao da Knežević može biti zadržan u policijskim prostorijama 24 časa.

"Do tada će se nadležni državni tužilac odlučiti da li će ga saslušati i prezentirati mu navode eventualne krivične prijave, a nakon čega će se u daljem postupku, ukoliko bude saslušan, odlučiti da li će odrediti zadržavanje do 72 sata, ili eventualno pritvor do 30 dana", rekao je on.

Nakon hapšenja Kneževića, portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić saopštio je da je vršilac dužnosti pomoćnika direktora UP lišen slobode u nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

"A na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela", kazao je Vijestima Radonjić.

On je naglasio da su svi, uključujući i medije, dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi.

Bonus video: