Kneževiću zadržavanje do 72 sata, negirao krivicu

Kneževićev advokat Željko Đukanović je rekao da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnih djela

41823 pregleda 23 komentar(a)
Knežević nakon saslušanja, Foto: Luka Zeković
Knežević nakon saslušanja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2023. 20:00h

Uhapšenom pomoćniku direktora policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejanu Kneževiću određeno je zadržavanje do 72 sata.

To je Vijestima rekao njegov pravni zastupnik, advokat Željko Đukanović nakon saslušanja njegovog klijenta u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Đukanović je Vijestima rekao da je uhapšeni policajac negirao izvršenje krivičnih djela.

Đukanović
Đukanovićfoto: Luka Zeković

Đukanović je rekao da je Knežević u potpunosti iznio svoju odbranu i opširno odgovarao na pitanja tužilaca i branilaca.

"Kategorički je negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret - stvaranje kriminalne organizacije i odavanje tajnih podataka. Istakao je da u njegovoj dvadesettrogodišnjoj karijeri u MUP-u na mjestima od pripravnika pa do rukovodioca određenih sektora, niti njegov lični ni profesionalni integritet ni jedan jedini put nije bio doveden u pitanje sa bilo kakvom disciplinskom prijavom, maltene bez mrlje u karijeri. Negirao je da je ostvario ijedan euro protivpravne imovinske koristi, kako on, tako ni njemu bliska lica. Tužilac mu je odredio tužilačko zadržavanje do 72 časa na koje ćemo mi izjaviti žalbu", rekao je Đukanović.

Privođenje Kneževića
Privođenje Kneževićafoto: Boris Pejović

Knežević je uhapšen juče zbog navodne povezanosti sa dijelom nedavno uhapšene grupe koju SDT tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) sinoć oko 20 časova su pretresali Kneževićev stan.

Njegov branilac, advokat Željko Đukanović je nakon završetka pretresa "Vijestima" kazao da policija u stanu Dejana Kneževića nije pronašla ništa što bi ukazivalo na izvršenje bilo kog krivičnog djela.

Bonus video: