Južnokorejski državljani zadržani nakon saslušanja u ODT-u: Negirali da su falsifikovali dokumenta

"Vijestima" je rečeno da je tužilac Haris Šabotić njih dvojicu zadržao zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivično djelo falsifikovanje putne isprave

11101 pregleda 1 komentar(a)
Advokat Do Kvona i Hon Čand Juna, Branko Anđelić, Foto: Savo Prelević
Advokat Do Kvona i Hon Čand Juna, Branko Anđelić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2023. 10:38h

Južnokorejski državljani Do Kvon i Hon Čand Jun zadržani su nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu koje je završeno rano jutros.

"Vijestima" je rečeno da je tužilac Haris Šabotić njih dvojicu zadržao zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivično djelo falsifikovanje putne isprave.

Do Kvon je uhapšen juče dok je pokušavao privatnim avionom da odleti sa podgoričkog aerodroma u Dubai. U Crnoj Gori boravio je sa lažnim dokumentima, skupa sa Hon Čand Junom, potvrđeno je iz MUP-a.

Njihov branilac, advokat Branko Anđelić rekao je za "Vijesti" da su njegovi klijenti Do Kvon i Hon Čand Jun pred tužiocem tvrdili da nijesu falsifikovali dokumenta.

"Rekli su da su njihove putne isprave validne, originale i insistirali su da tužilaštvo to provjeri službenim putem. Takođe, istakli su da su u potpunosti voljni da učestvuju u postupku", kazao je Anđelić.

Advokat objašnjava da se o postupku ekstradicije uopšte nisu izjašnjavali, jer nisu ni saslušavani povodom iste.

Za Do Kvonom, nekadašnjim kako ga zovu "kraljem kriptovaluta”, raspisana je potjernica zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara.

Bonus video: