Morsko dobro: Došlo je do manjeg kvara i dima, trajekt "Trideseti avgust" počeo redovno da saobraća

Iz Morskog dobra su kazali da su pozvali Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren, a nakon čega je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom

58851 pregleda 189 komentar(a)
Dim na trajektu, Foto: Siniša Luković
Dim na trajektu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.03.2023. 13:21h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore saopštilo je danas da je na trajektu "Trideseti avgust" došlo je do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim.

Iz tog preduzeća su kazali da nije bilo vatre, a time ni požara, odnosno da se nije desio nikakav incident, te kako dodaju nije ugrožena bezbjednost pješaka a ni vozila.

Iz Morskog dobra su kazali da su pozvali Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren, a nakon čega je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom.

Poručili su da je obaviještena i Lučka kapetanija.

"Trajekt "Trideseti avgust" je počeo redovno da saobraća", piše u saopštenju Morskog dobra.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Herceg Novi Zlatko Ćirković "Vijestima" je ranije kazao da na brodu nije izbila vatra, već da je došlo do nekog manjeg problema u strojarnici sa trenjem kaiševa na jednom od motora, a koje je uzrokovalo veliki dim.

"Izašli smo na intervenciju sa dva vozila, ali nije bilo otvorenog plamena na brodu, pa time ni potrebe za gašenjem", rekao je.

Dodao je da je njegov kolega sa izolacionim aparatom sišao u zadimljeni prostor strojarnice i utvrdio da nema plamena.

"A, kada se dim razišao pridružio mu se i jedan član posade trajekta, koji je utvrdio da je došlo do trenja prenosnih kaiševa na jednom od motora trajekata i da je to uzrokovalo pojavu velike količine dima iz strojarnice", istakao je Ćirković.

Zbog privremenog ispadanja "30.avgusta" iz saobraćaja, jer brod nakon događaja nije bio isplovio iz Kamenara, na trajektnom prelazu u Boki došlo je do stvaranja gužvi.

Lepetani
foto: Siniša Luković

Plato pristaništa u Lepetanima je odmah potpuno ispunjen vozilima koja su čekala na ukrcaj na jedini preostali operativni trajekt-brod "Vasilije".

Kolona vozila odmah se stoga počela gomilati i na jednoj od prilaznih traka Jadranske magistrale u Lepetanima.

NAPOMENA: U prvoj verziji teksta navedeno je da je na trajektu došlo do manjeg požara što je ispravljeno nakon dobijanja precizne informacije.

Bonus video: