Policajcu Kojoviću zadržavanje do 72 sata, i Gutić i Pavlović osumnjičeni da su pripadnici kriminalne organizacije

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

156691 pregleda 103 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2023. 15:51h

Službeniku kriminalističko obavještajne analitike bjelopoljske policije Draganu Kojoviću određeno je zadržavanje do 72 sata.

Tu osluku donijela je specijalna državna tužiteljka Sanja Jovićević koja je najavila da će Višem sudu predložiti da bivšeg komandira mojkovačke policije pošalje u Istražni zatvor.

Kojović je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a terete ga da je dio kriminalne grupe koja je iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu švercovala marihuanu.

Na saslušanju je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, kazao je "Vijestima" njegov branilac, advokat Damir Lekić.

On je kazao da je tužiteljka proglasila postupak tajnim i da ne može govoriti o detaljima ocijenivši na su navodi krivične prijave neosnovani, da dokazi ne postoje, a da su neki koji se nalaze u spisima pribavljeni nezakonito.

"Zbog lošijeg psihfizičkog stanja, moj branjenik je odlučio da iskoristi svoje zakonsko pravo i brani se ćutanjem", rekao je Lekić.

Kojović je dugogogodišnji službenik granične policije, svojevremeno je bio komandir odjeljenja bezbjednosti u Mojkovcu, a navodno je odnedavno u sektoru za borbu protiv kriminala, odnosno njihovoj kriminalističko obavještajnoj analitici Uprave policije u Bijelom Polju.

On se, prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", sumnjiči da je postao pripadnik kriminalne organizacije koju su formirali Dragan Jeknić, Zlatibor Vrhovac, Benjamin Ljačević i Đorđije Gojačanin.

U istoj akciji uhapšeni su i Marko Gutić i Dejan Pavlović, tvrde nezvanični izvori "Vijesti"

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Akcija je sprovedena sinoć i jutros, saopštio je "Vijestima" specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je sinoć i jutros lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D. K., i M. G. i D. P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću", kazao je Radonjić.

Specijalni tužilac dodao je da su u istom predmetu ranije, zbog istog krivičnog djela, ranije uhapšeni M. Š. i V. J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

"Lica lišena slobode će biti sprovedena specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku. Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić.

Bonus video: