Zlatko Jovanović ostaje u pritvoru

Odbijena žalba branioca optuženog za ubistvo Zorana Pavićevića

5465 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Zlatka Jovanovića (arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC
Privođenje Zlatka Jovanovića (arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC

Ostaje iza rešetaka Zlatko Jovanović, optužen za ubistvo Zorana Pavićevića, nakon što je Apelacioni sud nedavno kao neosnovanu odbacio žalbu njegovog branioca na rješenje o produženju pritvora.

Pritvor mu je određen zbog straha od bjekstva, a njegov pravni zastupnik žalio se “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Predložio je da Apelacioni sud preinači pobijano rješenje, na način što će okrivljenom ukinuti pritvor i istom omogući da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

”Ispitujući prvostepeno rješenje... ovaj sud je našao da pobijano rješenje nije zahvaćeno bitnim povredama odredaba krivičnog postupka”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Oni konstatuju da je prvostepeni sud dao dovoljno jasne i valjane razloge u vezi s pritvorskim osnovom po kojem je produžen pritvor okrivljenom...

Objašnjavaju da je Jovanović, po njihovom nalaženju, osnovano sumnjiv da je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u jednom ugostiteljskom objektu u Danilovgradu, na svirep način iz koristoljublja lišio života oštećenog Pavićevića.

”Na način što je oštećenom zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave, čvrstim mehaničkim oruđem i istom zadao tri uboda nožem... nanijevši mu tako tjelesne povrede zbog kojih je oštećeni trpio bolove jakog intenziteta, a usljed kojih je kod oštećenog nastupila smrt i to neposredno usljed ugušenja zbog udisanja krvi iz raskidanih krvnih sudova oko višestrukih preloma kostiju lica i lobanje... a koje prilike je okrivljeni sa šanka objekta oduzeo sav novac koji se tamo nalazio u vlasništvu ugostiteljskog objekta... i to u iznosu od oko 60 eura u metalnim apoenima”, navodi se u odluci.

Objašnjava se da osnovanost sumnje proizlazi iz dokaza sadržanih u spisima predmeta Višeg državnog tužilaštva (VDT), odnosno iz izvještaja o DNK analizi Forenzičkog centra Danilovgrad u kojem je navedeno da je na uzorku izuzetom sa sječiva noža izuzetog s lica mjesta, utvrđeno prisustvo biološkog materijala od minimum dvije osobe: “Pri čemu rezultat DNK analize daje ekstremno jaku podršku hipotezi da su J. Z. i P. Z. donori biološkog materijala”.

Okrivljeni je u podgoričkom Višem sudu još ranije izjavio da nije kriv za ubistvo Zorana Pavićevića.

”Razumio sam navode optužnice. Nisam kriv. Nije tačno ono što je tužilac pročitao u optužnici da sam iz koristoljublja ubio Pavićevića”, naveo je tada okrivljeni.

Bonus video: