Uhapšen bivši službenik MUP-a, bivši službenik suda u Kotoru i još jedna osoba, oduzeta puška sa 58 metaka

"B. B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, tereti se za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K. M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J. M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave"

64191 pregleda 35 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Boris Bojović (47) iz Budve, bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok su Mladen Kapetanović (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i Jovo Mitrović (54) iz Budve uhapšeni zbog sumnje za krivična djela falsifikovanje službene isprave.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, nakon višemjesečne aktivnosti koja je sprovedena sa službenicima Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, uhapsili tri osobe zbog sumnje da su izvršile tri krivična djela.

"B. B. (47) iz Budve, koji je bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova, Filijale za građanska stanja i lične isprave Budva, tereti se za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, dok se K. M. (52) iz Kotora, bivši službenik Osnovnog suda u Kotoru, i J. M. (54) iz Budve, terete za krivična djela falsifikovanje službene isprave", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da su u okviru ovog predmeta danas, u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije, izvršeni pretresi na dvije lokacije, kojom prilikom je od Mitrovića oduzeta puška marke "benelli" sa 58 komada municije.

"Sumnja se da je K. M. kao službenik suda licu J. M. izdao potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak, iako se u to vrijeme protiv njega vodio krivični postupak zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Bivši službenik Ministarstva unutrašnjih poslova B. B. je potom, protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti po prijemu zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavku oružja od strane J. M., suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja kategorije B fizičkom licu, izdao odobrenje za nabavku vatrenog oružja", piše u saopštenju UP.

Bonus video: