Novi Sad: Uhapšen državljanin Crne Gore osumnjičen za napad na advokata i nanošenje lakših tjelesnih povreda

Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je 10. marta da je napadnut i povrijeđen advokat Božidar Beronja iz Novog Sada. Kako je navedeno u saopštenju predsjednika AKV njega su fizički napala dvojica muškaraca, a "korišćena su sredstva koja ukazuju da je napad unaprijed pripremljen"

20751 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Crne Gore V.L. (61) uhapšen je u Novom Sadu zbog sumnje da je na ulici fizički napao advokata iz tog grada (52) i nanio mu lake tjelesne povrede, saopštila je večeras policija.

Navedeni napad se desio 10. marta ove godine, navodi se u saopštenju za javnost.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je 10. marta da je napadnut i povrijeđen advokat Božidar Beronja iz Novog Sada.

Kako je navedeno u saopštenju predsjednika AKV Vladimira Beljanskog, njega su fizički napala dvojica muškaraca, a "korišćena su sredstva koja ukazuju da je napad unaprijed pripremljen".

"Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, napad je povezan sa obavljanjem advokatske službe advokata Beronje i očekujemo hitnu reakciju tužilaštva i policije na otkrivanju učinilaca krivičnog djela", rekao je tada Beljanski.

Zbog tog napada, AKV je u Novom Sadu organizovala protest 21. marta, na kojem je rečeno da je u proteklih deset godina zabilježeno više od 200 napada na advokate u Srbiji.

Bonus video: