Policijskom komesaru Kojoviću određen pritvor do 30 dana

Kojović se sumnjiči da je učestvovao u švercu droge

28680 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijskom komesaru za kriminalističko-obavještajne poslove Draganu Kojoviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učestvovao u švercu droge.

Njemu je pritvor nakon saslušanja odredila sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša.

Istražitelji tvrde da je Kojović prevozio drogu, komunicirao telefonom koristeći kriptovane aplikacije i bio spreman da iskoristi službena ovlašćenja kako bi vozilima sa marihuanom omogućio nesmetani prelazak preko graničnih prelaza.

Prema navodima iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Kojović je dio šire kriminalne organizacije koja se bavila krijumčarenjem narkotika.

Njega, Marka Gutića i Dejana Pavlovića u Bijelom Polju uhapsili su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja 29. marta.

Kojovićev branilac, advokat Damir Lekić rekao je "Vijestima" da smatra da sud nije u pravu, jer se kako tvrdi u spisima predmeta kao jedini dokazi koji kompromituju njegovog branjenika nalaze oni koji nijesu pribavljeni u skladu sa zakonom.

On je rekao da će se žaliti na odluku o pritvoru i da se nada da će Vijeće preinačiti odluku sudije za istragu i pustiti njegovog branjenika da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Bonus video: