Novović predmete protiv Ivanovića i Mugoše dodijelio Radonjiću

On je od specijalne tužiteljke Marije Raspopović oduzeo sve krivične predmete

41657 pregleda 40 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović

Glavni specijalni tužilac (GST) Vladimir Novović oduzeo je specijalnoj tužiteljki Mariji Raspopović sve krivične predmete, među kojima je i krivični predmet istrage formiran protiv okrivljenih Petra Ivanovića i Budimira Mugoše (bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja), Zorana Vukčevića (bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda) i još šest fizičkih i pet pravnih lica, saopšteno je iz Kabineta GST-a.

Predmeti su bili formirani za krivična djela zloupotreba službenog položaja, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i zloupotreba procjene, a u vezi sa korišćenjem sredstava kredita "Abu Dabi" fonda, u periodu od 2015. do 2017.godine.

Kako se navodi iz Kabineta, predmet je, 31. marta, dodijeljen u rad državnom tužiocu upućenom u Specijalno državno tužilaštvo Vukasu Radonjiću, kao sljedećem po redosljedu za dodjelu predmeta, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem poslovanju Državnog tužilaštva.

Portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić objasnio je za Vijesti da su njegovoj koleginici Raspopović predmeti oduzeti zbog narušenog zdravstvenog stanja.

"Specijalnoj tuziteljki Mariji Raspopovic su oduzeti svi predmeti i dati u rad drugim specijalnim tužiocima i državnim tužiocima upućenim u Specijalno državno tužilaštvo, u skladu sa zakonom, jer je spriječena da vrši tužilačku funkciju duže vrijeme, zbog ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja", precizirao je Radonjić.

Bonus video: