Vlahoviću određeno zadržavanje, osumnjičen da je kupovao lične karte

"Vijestima" je iz istrage rečeno da je Vlahović kupovao lične karte za kandidata DPS-a Mila Đukanovića

33279 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Podgoričaninu M. V. određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je tokom drugog kruga predsjedničkih izbora počinio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

To je za "Vijesti" kazao rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, tužilac Duško Milanović.

Prema saznanjima "Vijesti", riječ je o Milošu Vlahoviću.

"Vijestima" je iz istrage rečeno da je Vlahović kupovao lične karte za kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Iz Uprave policije su saopštili da je M.Ž. podnio prijavu protiv Vlahovića zbog komunikacije putem društvene mreze, radi prodaje lične karte za određeni novčani iznos, a sve u cilju neostvarivanja biračkog prava na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

"Preduzimajući konkretne mjere i radnje u odnosu na prijavu M.Ž. iz Podgorice, policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužiocem, izvršili su pretres stana koji koristi M.V., kojom prilikom su kod ovog lica pronašli predmete koji potiču iz krivičnog djela. O preduzetim aktivnostima upoznat je nadležni tužilac, koji se izjasnio da se M.V. liši slobode, zbog počinjenog krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju", piše u saopštenju.

Policijski službenici su u saradnji sa postupajućim tužiocem podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku i protiv podnosioca prijave M.Ž. iz Podgorice, zbog kako navode, počinjenog krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Bonus video: