Ramović i dalje u bjekstvu, sudiće mu u odsustvu

Apelacioni sud potvrdio rješenje Višeg suda u Bijelom Polju

5118 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva u Rožajama, Foto: Jelena Jovanović
Uviđaj nakon ubistva u Rožajama, Foto: Jelena Jovanović

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je rješenje Višeg suda u Bijelom Polju, da se Elsanu Ramoviću (29) iz Rožaja sudi u odsustvu zbog učestvovanja u tuči u Rožajama 21. decembra 2021. godine, kada je ubijen Semir Murić.

Taj dvadesetdevotogodišnjak nije dostupan nadležnim organima.

Nakon što je Viši sud ranije donio to rješenje, njegov branilac Armin Camić podnijeo je žalbu Apelacionom sudu.

Za ubistvo Murića u Višem sudu odgovara Edmir Ramović (22), a Viši sud je rješenje da se sudi u odstustvu donio 16. marta.

Osim Elsana Ramovića, za učestvovanje u tuči odgovaraju i Salko (51) i Ernes Ramović, dok Sabro Ramović (55) odgovara zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Edmir Ramović se tereti da je iz bezobzirne osvete ubio sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića.

Rožajac se tereti da je 21. decembra 2021. godine, ispred zgrade Osnovnog suda u Rožajama, iz bezobzirne osvete, lišio života oštećenog Murića.

Objašnjava se da se svetio zbog događaja od 6. oktobra 2020. godine, u kojem su, kako piše, sada pokojni Murić i više članova njegove porodice, nanijeli teške i lake tjelesne povrede bliskim članovima porodice okrivljenog, zbog kojeg je u Osnovnom sudu u Rožajama pokrenut krivični postupak.

”Na način što je u njegovom pravcu iz vatrenog oružja - pištolja marke ‘VZOR’, tip 50 kal. 7.65 mm, ispalio dva projektila, koji su pogodili oštećenog u predjelu grudi, kojom prilikom je ostećeni zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo, nakon čega je pokušao da liši života službeno lice pri vršenju službene dužnosti policijskog službenika oštećenog Refika Dedeića, na način što je iz istog oružja u njegovom pravcu ispalio jedan projektil, koji ga je pogodio u predjelu koljena, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede”, navodi se u optužnici.

Bonus video: