Kazna zatvora od dvije godine i mjesec dana zbog nedozvoljenog držanja oružja

Iz podgoričkog Osnovnog suda navode da se radi o osobi koja je ranije višestruko osuđivana, između ostalog, i za istovrsno krivično djelo

7652 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici A.B. osuđen je kaznom zatvora u trajanju od dvije godine i jedan mjesec zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Iz podgoričkog Osnovnog suda su saopštili da je izrečena i mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta.

Navode da se radi o osobi koja je ranije višestruko osuđivana, između ostalog, i za istovrsno krivično djelo.

"Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici okrivljeni A.B. je oglašen krivim zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer je u porodičnoj kući neovlašćeno držao vatreno oružje - automatsku pušku tipa "M70 AB2" KAL. 7,62X39mm, bez fabričkog broja, čije je držanje građanima zabranjeno, kao i pištolj francuske proizvodnje, marke "Inik", model Rr-51 Police, kal. 7,65 mm, fab. broja 647825, sa okvirom u kojem se nalazilo 6 komada municije kalibra 7,65, pri čemu nije imao odgovarajuću ispravu izdatu od strane nadležnog državnog organa", piše u saopštenju.

Navedeno oružje je, kako kažu, pronađeno prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi okrivljeni.

"Prvostepenom presudom okrivljeni je osuđen kaznom zatvora u trajanju od dvije godine i mjesec dana, pri čemu mu je istovremeno izrečena i mjera bezbjednosti oduzimanja ovog oružja kao predmeta izvršenja krivičnog djela", saopštili su iz Osnovnog suda u Podgorici.

Bonus video: