Grupa nasilnika osumnjičeni za prebijanje mladića ostaje u pritvoru

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od ponavljanja djela

16970 pregleda 216 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grupa nasilnika Lazar Radulović, Petar Božović, Obren Kovačević, Aleksa Gregović, Matija Vlahović ostaće u pritvoru, odlučio je podgorički Osnovni sud, nakon što je Tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv njih zbog brutalnog prebijanja D.R. i M.P.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Istovremeno, Božović i Radulović osuđeni su prvostepenom presudom na po šest mjeseci zatvora, zbog nasilja nad maloljetnim A.J.

"Krivično djelo je izvršeno na način što su okrivljeni u parku koji se nalazi u ulici Vaka Đurovića vršenjem nasilja prema drugom, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo građana i remetili javni red i mir, te oštećenom malodobnom A.J. nanijeli laku tjelesnu povredu tako što je okrivljeni L. R. najprije bacio staklenu flašu u pravcu malodobnog oštećenog, pa mu prišao, uhvatio ga za jaknu, povukao ka sebi i zadao udarac pesnicom u predjelu glave, nakon čega mu se u vršenju nasilja pridružio okrivljeni P. B., pa su malodobnom oštećenom naizmjenično zadali više udaraca u predjelu glave, od čega je oštećeni zadobio laku tjelesnu povredu. Navedenom događaju su prisustvovali i školski drugovi oštećenog", piše u saopštenju koje potpisuje sudija portparol Ivana Becić.

Optužnim predlogom podnijetim protiv petorice nasilnika iz glavnog grada, oni se terete da su počinili nasilje nad P.M. R.D., V.B., L.M., a tešku tjelesnu povredu na štetu R.D.

"Kritični događaj se odigrao u igraonici "PC Gamer" 5.3.2023.godine, kada je, oštećeni R.D., kako je opisano u optužnom aktu, skinuo duksericu i ostao u majici navijača kluba "Crvena zvijezda", nakon čega mu je prišao V.M. i pitao ga da li je to majica Crvene zvijezde i kada mu je ovaj potvrdno odgovorio on je povišenim tonom tražio da je skine, a kada je oštećeni to odbio, zadao mu je udarac u predjelu vilice a nakon toga i više udaraca pesnicama u predjelu glave, kada su se priključili i okrivljeni R.L. i K.O. zadajući mu udarce u predjelu glave, dok ga je okrivljeni V.M. udario palicom u predjelu tjemena. Nakon toga je oštećeni R.D. pao na parkirano vozilo, nakon što su ga izgurali iz igraonice, a zatim na asfalt kada su mu prišli svi okrivljeni, bez mogućnosti da se odbrani, zadajući mu pri tom udarce rukama i nogama u predjelu tijela. Za vrijeme napada na oštećenog R.D. dok je bio na asfaltu kada mu je pocijepana i majica Crvene zvijezde, napadnuti su i oštećeni P.M., V.B., L.M..", piše u saopštenju.

Glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku.

Bonus video: