Osumnjičen da je osobi sa Kosova rekao da se skuplja pomoć za liječenje, pa njenom karticom plaćao tehničku robu

R.G. je navodno osobi sa Kosova pričinio štetu od 18.121 eura

5307 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

R.G. (19) sa prebivalištem u Gusinju osumnjičen je da je prevario osobu sa Kosova, da je zloupotrijebio njenu platnu karticu za kupovinu u onlajn prodavnicama tehničke robe i pričinio joj štetu od 18.121 eura.

Iz Uprave policije je saopšteno da je policija je podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu protiv R.G. koji se sumnjiči za prevaru.

"Naime, R.G. (19) sa prebivalištem u Gusinju je, kako se sumnja, 15. maja 2022. godine, kontaktirao oštećenu osobu sa Kosova putem telefona, predstavljajući se kao službenik jedne banke sa Kosova i tom prilikom joj je saopštio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za liječenje člana porodice oštećene i u direktnom kontaktu putem telefona zatražio podatke o platnoj kartici kao bi izvršio donaciju, kada mu je oštećena ustupila svoje lične podatke", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je R.G. je zatim, 16. i 17. maja 2022. godine zloupotrijebio platnu karticu oštećene za kupovinu u onlajn prodavnicama tehničke robe.

"Na taj način pričinio je materijalnu štetu ovom licu u iznosu od 18.121 eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: