Krivična prijava protiv Milovića i Novakovića: Osumnjičeni za pomaganje u pokušaju ubistva Jovana Vukotića

"Lj. M. i M. N. se terete za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog, sada pokojnog, J. V. u dva događaja iz 2020. godine"

33040 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Odbjeglog policajca Ljuba Milovića (39) i kolegu iz službe Marka Novakovića (35), Specijalno policijsko odjeljenje tereti da su dva puta učestvovali u pokušaju ubistva, sada pokojnog, šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića i da su to činili za račun kavačkog klana.

SPO je podnijelo krivičnu prijavu protiv Milovića i Novakovića zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i da su pomagali prilikom pokušaja ubistva Vukotića.

Policajac Novaković se takođe sumnjiči i za zloupotrebu službenog položaja.

"Lj. M. i M. N. se terete za krivično djelo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, oštećenog, sada pokojnog, J. V. u dva događaja iz 2020. godine", navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaju da je u vezi sa jednim od ova dva događaja pravosnažnom presudom oglašen krivim Petar Mujović i osuđen na kaznu zatvora.

"P. M. je, podsjećamo, lišen slobode 21. oktobra 2020. godine ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor, kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, a koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, sa metkom u cijevi, a na koji način je spriječeno ubistvo J. V.

M.N. je kao službeno lice, aktivni službenik Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Lj. M., do kojih je dolazio vršenjem službenih radnji, dok je Lj. M. te informacije prosljeđivao organizatoru kriminalne grupe i drugim licima", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: