”Špijuni i lažni izvještaji”

Optuženi za ranjavanje Bojana Konatara ponovo nije došao na suđenje

5174 pregleda 0 komentar(a)
Amar Kadić prilikom jednog od privođenja (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Amar Kadić prilikom jednog od privođenja (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Bojan Konatar juče je u sudnici tamošnjeg Višeg suda rekao da “špijuni i kamataši rukovode Bijelim Poljem”.

To je izjavio nakon što se ni na jučerašnje ročište nije pojavio Amar Kadić, optužen da je 28. jula 2021. godine ranio Konatara sa dva projektila ispaljena iz pištolja.

Branilac optuženog, advokat Nebojša Golubović, sudu je dostavio pisani podnesak u kojem piše da Kadić zbog povrede oka nije u mogućnosti da prisustvuje, za šta je dostavio i ljekarski izvještaj.

Sudija Ivan Adamović naložio je da se medicinska dokumentacija proslijedi vještaku sudsko-medicinske struke dr Nemanji Radojeviću, kako bi se utvrdila procesna sposobnost Kadića da učestvuje u krivično pravnom postupku.

Sudija je istakao da će, ukoliko vještačenje pokaže suprotno, Kadiću odrediti pritvor.

Oštećeni Konatar je kazao da je nevjerovatno koliko se suđenje odgađa, ističići da je Kadić na prethodnom ročištu dostavio medicinsku dokumentaciju koju su vještačili vještaci, a da ga je sjutradan vidio kako šeta ulicom.

”Nemam više strpljenja i tražim da se Kadiću odredi pritvor, jer nije bolestan. Mene su za sve kaznili trostruko, a Kadićima je ovo davno trebalo da bude završeno da nije bilo propusta”, rekao je on.

Bonus video: