Zbog alkohola za vikend uhapšena 42 vozača

Evidentirano je 40 udesa, u kojima je poginula jedna osoba. Jedna osoba zadobila je teške, a njih 20 lake tjelesne povrede

6461 pregleda 153 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Četrdeset dvije osobe uhapšene su proteklog vikenda zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginula jedna osoba. Jedna osoba zadobila je teške, a njih 20 lake tjelesne povrede.

Saobraćajna policija podnijela je 170 prekršajnih prijava, izdata su 1.043 prekršajna naloga, oduzeto 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključeno iz saobraćaja.

"Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola uhapšena su 42 vozača, od čega 19 u Podgorici gdje je izvedena akcija 'Alkohol'. Jedno lice je zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog počinjenog krivičnog djela iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja", saopšteno je iz Uprave policije.

U Podgorici je uhapšen A.B. (28) koji je vozio sa 2,11 promila alkohola u organizmu, a sudija za prekršaje izrekao mu je novčanu kaznu od 1.200 eura.

Identična kazna izrečena je i za N.T. (28) koji je vozio sa 2,56 promila alkohola u krvi.

Takođe, u Podgorici je uhapšen i B.P. koji je vozio sa 2,26 promila alkohola u organizmu i njemu je izrečena novčana kazna od 800 eura.

Uprava policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu ličnoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: