Podgoričanin pušten na slobodu: Prijetnje porodici, automatska puška i 100 metaka nisu dovoljni za pritvor

On će se, ukoliko ne bude usvojena žalba tužilaštva, sa slobode braniti optužbi da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

48384 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Zgrada Osnovnog suda, Foto: Luka Zeković
Zgrada Osnovnog suda, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2023. 17:53h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici pustio je na slobodu četrdesettrogodišnjeg V. R. iz Podgorice, kod kog je policija, nakon što je prijetio supruzi, pronašla automatsku pušku i 100 metaka, rečeno je "Vijestima".

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici najavili su žalbu na takvu odluku sudije za istragu.

On će se, ukoliko ne bude usvojena žalba tužilaštva, sa slobode braniti optužbi da je izvršio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

V. R. je uhapšen nakon što je policiji u noći između 6. i 7. aprila prijavljeno porodično nasilje. Na teret mu je stavljeno da je počinio prekršaj na štetu supruge, kojoj je poslao više prijetećih poruka.

Prema saznanjima "Vijesti", dok su ga inspektori privodili u prostorije podgoričke policije, zaprijetio joj je da će ih sve pobiti.

Zbog porodičnog nasilja u Sudu za prekršaje uslovno je kažnjen sa 60 dana zatvora, sa rokom provjere od godinu.

Izrečena mu je i zaštitna mjera udaljenje iz stana u trajanju od šest mjeseci, zaštitna mjera zabrane približavanja i zaštitna mjera zabrane uznemiravanja i uhođenja u trajanju od godinu.

Bonus video: