Suđenje za ubistvo Stefana Šarovića, svjedočio njegov brat: Petar mi je rekao da je zabrinut...

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa "Akacija", iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli

10188 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Saslušanjem vještaka daktiloskopske i trasološke struke, te svjedoka brata stradalog Stefana, u Višem sudu u Podgorici pred krivičnim vijećem sudije Milene Matović, danas je nastavljeno suđenje okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom, 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Svjedočio je Vladislav Šarović, brat pokojnog Stefana, koji je ostao kod iskaza u Višem državnom tužilaštvu.

On je naveo da je prije podne oko 12 sati došao u kafe bar "Kasakara" koji je tada držao zajedno sa pokojnim bratom.

Nedugo nakon njegovog dolaska došli su i optuženi Šilj i Ivović, koji su zatim sjeli za sto u kafiću.

Raspitivali su se za Stefana kod njega, a nakon toga došao je i Stefan, koji je sjeo za sto sa optuženima.

Kazao je da su dugo sjedjeli.

Naveo je da su Stefan i Ivović izlazili i ulazili u kafić, te da je Ivović odlazio motorom negdje i vraćao se, a Stefan je sam odlazio iz kafića i vraćao se.

"Šilj je sa mnom odigrao jednu partiju pikada. Čuo sam kada je Ivović pitao Stefana: "Oćemo li da krenemo"", kazao je svjedok.

Dodao je da su zatim Šilj i Ivović ustali od stola i pošli motorom, dok je njegov brat Stefan prišao stolu gdje je sjedio njegov drug Petar Đurović i djevojka Zorana.

"Tražio je od Petra da mu pozajmi njegov motor kako bi otišao za njima. Potom su Petar i Stefan zajedno pošli motorom za Šiljom i Ivovićem. Nakon 10-15 minuta, Petar se vratio u kafić i rekao mi da je zabrinut za Stefana jer ga nema skoro 10 minuta, a rekao je da će se vratiti za dva minuta", kazao je svjedok Vladislav Šarović.

Dodao je da Petar nije tada ponio sa sobom mobilni telefon i zato nije mogao da pozove Stefana.

Potom su se njih dvojica uputili ka mjestu u Đenovićima gdje je ostavio Stefana, ali ih je sačekala policija i rekla da ne mogu proći dalje.

Rekli su im da je neko ubijen i da ne mogu proći, zbog čega su se vratili nazad.

Potom su na portalima vidjeli da je ubijen neki N. Š., zbog čega su pomislili da je ubijen Šilj. Kasnije je saznao da mu je brat ubijen.

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Stefana Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu "Kaskara", iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa "Akacija", iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: