Tužilaštvo ne goni nikoga zbog smrti Stamatovića

"Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka tužilaštvo je ocijenilo da povodom smrti navedenog lica ne postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju objavljenomn na sajtu Višeg tužilaštva

8393 pregleda 2 komentar(a)
Više državno tužilaštvo, Foto: Luka Zeković
Više državno tužilaštvo, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da povodom smrti Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25), čije je tijelo 20. decembra prošle godine pronađeno u koritu rijeke Morače, ne postoji osnovana sumnja da je bilo ko izvršilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom povodom smrti M.S., lica koje je bilo zaposleno u Pošti Crne Gore, čije beživotno tijelo je pronađeno dana 20.12.2022. godine, preduzelo je sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, i to pribavljeni su materijalni dokazi u vidu snimaka i analize video-nadzora, obavljeno je DNK, trasološko, grafološko, medicinsko i toksikološko vještačenje, kao i vještačenje po vještaku za digitalnu forenziku, a takođe u svojstvu svjedoka i građana saslušano je i više lica. Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka tužilaštvo je ocijenilo da povodom smrti navedenog lica ne postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju objavljenomn na sajtu Višeg tužilaštva.

Tijelo Stamatovića pronađeno je 20. decembra prošle godine u koritu rijeke Morače u naselju Botun.

Njegov nestanak prijavile su kolege iz Pošte Crne Gore 17. decembra nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

Obdukcioni nalaz koji je u januar dostavljen Višem državnom tužilaštvu u Podgorici pokazao je da je Stamatović stradao utopljenjem.

Bonus video: