Sud obustavio krivični postupak protiv Olivere Ilinčić i ostalih

Sud je odlučio da nema dovoljno dokaza u dorađenoj optužnici da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe Svetozara Marovića na prevarni način novac 14 osoba iskoristili za pokrivanje kredita kompanije "Properti investments" kod Prve banke

24593 pregleda 58 reakcija 11 komentar(a)
Ilinčić, Foto: Vijesti
Ilinčić, Foto: Vijesti

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici kojim je predsjedavala sudija Vesna Kovačević, donijelo je rješenje kojim je ponovo obustavljen krivični postupak protiv okrivljenih Olivere Ilinčić, Katarine Pekić, Stevice Dragovića i ostalih okrivljenih, potvrdila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Sud je odlučio da nema dovoljno dokaza u dorađenoj optužnici da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe Svetozara Marovića na prevarni način novac 14 osoba iskoristili za pokrivanje kredita kompanije "Properti investments" kod Prve banke.

Krivični pstupak obustavljen je i protiv službenika budvanske opštine Novke Baćović, Mila Klisića, Marka Vujovića i Vesne Blagojević usljed nedostatka dokaza da su kao pripadnici kriminalne organizacije sada osuđenog Svetozara Marovića, početkom 2009. godine, prihvatili neispravnu ponudu preduzeća "Gugi komerc" za izgradnju seoskog puta do sela Krapine i na taj način gradsku kasu oštetili za 1.150.457 eura.

Nakon što je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je obustavljen krivični postupak protiv Olivere Ilinčić i ostalih okrivljenih, da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi Svetozara Marovića koja je na prevarni način novac 14 osoba iskoristila za pokrivanje kredita kompanije "Properti investments" kod Prve banke, u podgoričkom Višem sudu četvrtog aprila održano je novo ročište za kontrolu zakonitosti i opravdanosti dorađene optužnice.

U optužnici se navodi da su Olivera R. Ilinčić iz Beograda, Stevica M. Dragović iz Budve, Katarina N. Pekić iz Podgorice, Novka S. Baćević iz Budve, Milo J. Klisić iz Budve, Marko B. Vujović iz Budve, Vesna I. Blagojević iz Petrovca, te pravno lice "Properti Investments" DOO Podgorica, počinili nekoliko krivična djela.

Optužnicom je predstavljeno da je Ilinčić izvršila produženo krivično djelo prevara, izvršenog na organizovan način, Dragović i Pekić izvršili produženo krivično djelo prevara putem pomaganja, takođe izvršeno na organizovan način. Okrivljeno pravno lice "Properti Investments" je izvršilo krivično djelo prevara putem pomaganja. Okrivljeni Baćević, Klisić, Vujović i Blagojević su, kako se navodi u optužnici, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršeno na organizovan način.

Bonus video: