Vojvodiću zadržavanje do 72 sata, saslušaće ga sudija za istragu

Vojvodić se na saslušanju branio ćutanjem

55474 pregleda 7 komentar(a)
Privođenje Vojvodića, Foto: Luka Zeković
Privođenje Vojvodića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2023. 14:49h

Sudija za istragu danas će saslušati Dražena Vojvodića, osumnjičenog za ubistvo Vidaka Vojvodića, prije nekoliko dana u naselju Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju.

Vojvodiću je ranije danas određeno zadržavanje do 72 sata, "Vijestima" je kazao njegov branilac, advokat Damir Lekić.

Vojvodić je danas saslušan u Višem državnom tužilaštvi (VDT).

On je u VDT priveden malo prije 10 sati

Vojvodić se na saslušanju branio ćutanjem.

Dražen Vojvodić
foto: Luka Zeković

Vojvodićev branilac, advokat Damir Lekić, kazao je da je njegov klijent zbog svog psiho-fizičkog stanja iskoristio zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

"Tužiteljka Radmila Gačević nakon toga donijela je rješenje o zadržavanju do 72 sata i nagovjestila da će predati predlog za određivanje pritvora sudiji za istragu", rekao je Lekić.

Dodao je da smatra da Vojvodić nema nikakve veze sa ubistvom Vujovića.

"Nema logike. Njih dvojica su se znali i određeni vremenski period su se družili. Mislim da je u pitanju greška, i da Dražen Vojvodić nije počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Veoma je bitno da napomenem da se u spisima predmeta nalaze dokazi koji nisu prikupljenu u skladu sa zakonom", kazao je Lekić.

On je dodao da činjenica da je u automobilu Vojvodića pronađen pištolj znači da je izvršeno krivično djelo, ali ne ubistvo, već nedozvoljeno držanje oružja.

Vojvodić je uhapšen juče zbog sumnje da je ubio Vujovića, čije je beživotno tijelo pronađeno prije nekoliko dana u selu Šteke, nadomak Podgorice.

Prema informacijama Vijesti, juče ujutru na Starom aerodromu, Vojvodićevo vozilo opkolili su pripadnici Posebne jedinice policije, nakon čega je odveden u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica, a automobil transportovan na vještačenje.

Nakon forenzičke obrade, vozilo su pretresli policijski inspektori u prisustvu njegovog pravnog branioca, advokata Damira Lekića.

Potom je pretresena i njegova kuća...

Sagovornik lista kaže da je u vozilu pronađen pištolj. To je “Vijestima” potvrdio i njegov pravni zastupnik, advokat Damir Lekić.

Bonus video: