Roditelji.me: Povrijeđena tri učenika podgoričke Gimnazije, napala ih grupa tinejdžera

"Prikupljena su obavještenja od svih učesnika i svjedoka, sve je proslijeđeno Tužilaštvu na ocjenu i mišljenje", saopšteno je portalu Roditelji.me iz Uprave policije

8474 pregleda 6 komentar(a)
Gimnazija "Slobodan Šekrović", Foto: Luka Zeković
Gimnazija "Slobodan Šekrović", Foto: Luka Zeković

Tri učenika podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović" povrijeđena su preksinoć, oko 19 sati, kada ih je u blizini te obrazovne ustanove, ispred obližnjeg kafića, napala grupa tinejdžera, prenio je portal Roditelji.me.

Policija je u dosadašnjoj istrazi identifikovala napadače, a slučaj je proslijeđen na razmatranje Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica.

Žrtve ovog nasilja, kako kažu, ne poznaju napadače i nikada nijesu imali kontakt sa njima.

"Prikupljena su obavještenja od svih učesnika i svjedoka, sve je proslijeđeno Tužilaštvu na ocjenu i mišljenje", saopšteno je portalu Roditelji.me iz Uprave policije.

Napad se dogodio nakon nastave u popodnevnoj smjeni, kada su tri tinejdžera otišla u obližnji kafić. Za njihov sto su sjela još trojica mladića, koje ne poznaju. Nakon što su, zbog tog postupka nepoznatih tinejdžera, odlučili da odu, ispred kafića sačekala ih je grupa od još nekoliko maloljetnih osoba. Kako su ispričali napadnuti šesnaestogodišnjaci, napadači su im se obratili riječima: Sad ću da upalim telefon da te snimim, a ti ćeš da kažeš da si p…. Odgovor "neću" bio je povod za fizički napad, u kojem su ih oborili i počeli da ih udaraju nogama.

"Oni ne poznaju napadače, nikada nisu imali kontakt sa njima. Sigurni su u to da napadači nisu đaci škole koju oni pohađaju. To je ono što je posebno zastrašujuće u cijelom ovom slučaju, da li to znači da naša djeca nisu bezbjedna nigdje. Da li je postalo normalno da naša djeca budu na meti bez razloga? Je li prihvatljivo da strahujemo kada odu u kafić ili u šetnju", pita se otac jednog od napadnutih tinejdžera, navode iz portala Roditelji.me.

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) trojici mladića konstatovane su lakše povrede od udaraca.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) saopštili su za portal Roditelji.me da je postupajući tužilac uzeo izjave od učesnika ovog događaja i prikupio medicinsku dokumentaciju.

"Izviđaj je u toku. Nakon okončanih zakonom predviđenih radnji, tužilac će se izjasniti da li u radnjama navedenih lica ima elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", kazali su iz ODT-a Podgorica.

Bonus video: