Đikanović pomogao da se riješe leša?

Uhapšena još jedna osoba zbog likvidacije Vujovića, sinoć određen pritvor Vojvodiću

31131 pregleda 5 komentar(a)
Privođenje Dražena Vojvodića juče u Više državno tužilaštvo, Foto: Luka Zekovic
Privođenje Dražena Vojvodića juče u Više državno tužilaštvo, Foto: Luka Zekovic

Podgoričanin Novica Đikanović (37) pošao je sa Draženom Vojvodićem (38) da zapale tijelo Vidaka Vujovića (24), kojeg je tridesetosmogodišnjak prethodno usmrtio hicima iz pištolja.

Đikanović je uhapšen juče, a policija u dvorištu njegove kuće pronašla mobilni telefon ubijenog.

Prema saznanjima Vijesti, ostale stvari Vujovića - Đikanović i Vojvodić bacili su u korito rijeke Sitnice.

Iz Uprave policije sinoć je zvanično saopšteno da su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u potpunosti rasvijetlili ubistvo dvadesetčetvorogodišnjaka.

Vojvodića sumnjiče da je poznanstvo sa Vujovićem iskoristio da ga namami u podgoričko naselje Šteke, gdje ga je ubio, pa zapalio sa Đikanovićem.

Pojasnili su da sumnjiče Vojvodića da je 31. marta 2023. godine, između 16 i 17.30 časova, koristeći to što mu Vujović vjeruje, došao za njega “golfom” (BR-CA398), odvezao ga do mjesta Šteke, a potom ga “sa direktnim umišljajem na podmukao način namamio” na pogodno mjesto, a potom u njega, iz pištolja “CZ M57” ispalio najmanje četiri hica.

”Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, da bi posle izvijesnog vremena došao na mjesto izvršenog djela sa drugoosumnjičeniom N.Đ., kojom prilikom su zajedno zapaljivom tešnošću polili beživotno tijelo oštečenog, sa namjernom uklanjanaj materijalnih dokaza ovog djela”, objasnili su iz UP.

Zvanično su potvrdili informacije Vijesti - da je u Vojvodićevom automobilu pronađen pištolj...

”Policijski službenici su u cilju rasvjetljavanja ovog događaja od više osoba prikupili obavještenja, više lica poligrafski testirali kao i izuzeli veliki broj video zapisa sa video nadzora. Pretresom prostorija koje koristi N.Đ. pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pretragom terena u blizini kuće N.Đ. pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V.V.”, kazali su iz policije.

Vojvodiću je juče sudija za istragu Višeg suda, Goran Šćepanović, odredio pritvor do 30 dana, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Prethodno, saslušan je i pred tužiteljkom Radmilom Gačević, gdje se branio ćutanjem.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić, kazao je da smatra da Vojvodić nema nikakve veze sa ubistvom Vujovića.

”U konkretnom slučaju ne postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Dražen Vojvodić izvršio predmetna krivična djela. Naime, u spisima predmeta se nalaze pravno nevaljani dokazi koje je neophodno izuzeti iz istih, a iz kojih se dominantno i isključivo crpi postojanje osnovane sumnje protiv okrivljenog”, rekao je Lekić.

On tvrdi da se radi o dokazima koje su policajci pribavli pretresom Vojvodićevog automobila i stanova koje koristi:

”A posebno pištolja, telefona i svih ostalih dokaza koje su tom prilikom ovlašćeni policijski službenici izuzeli, kao i tragova koji su izuzeti od strane kriminalističkih tehničara i forenzičara iz Forenzičkog centra za vještačenje u Danilovgradu i dostavljeni tom centru radi vršenja određenih vještačenja”.

Policija je poluugljenisano tijelo Vujovića pronašla 8. aprila.

Da li je osumnjičeni povrijeđen?

Pregledajući snimke nadzornih kamera sa više lokacija, inspektori su vidjeli Vojvodića kako nekoliko sati prije hapšenja normalno hoda.

Međutim, nakon zaustavljanja, ka policiji se uputio sa štakama, tvrdeći da ima povredu.

Da se oslanja na štake vidi se i na fotografijama koje je reporter “Vijesti” napravio dok je policiija pretresala automobil Vojvodića.

U Više državno tužilaštvo, međutim, priveden je bez pomagala.

Bonus video: