Daliborki Spasojević produžen pritvor još tri mjeseca

Spasojević se sumnjiči da je u periodu od 2010. do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB-u, učinila produžena krivična djela - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave u produženom trajanju

12997 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Službenici Crnogorske komercijalne banke (CKB) Daliborki Spasojević produžen je pritvor još tri mjeseca.

Spasojević se sumnjiči da je u periodu od 2010. do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB-u, učinila produžena krivična djela - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave u produženom trajanju.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.1/22 od 11.04.2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljene D.S. donijelo je Rješenje da se okrivljenoj produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 18. jula 2023. godine", piše u saopštenju Vrhovnog suda Crne Gore.

Pritvor joj je produžilo vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Milenke Seke Žižić kao članica vijeća.

"Zbog osnovane sumnje da je izvršila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 272 stav 3 u vezi stava 1, a u vezi člana 49 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i falsifikovanje službene isprave iz člana 414 stav 3 u vezi stava 1, a u vezi člana 49 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", saopštili su iz te ustanove.

Podsjetili su da je Spasojević pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 20. januara 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 17. februara 2023. godine.

"Tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 18. jula. 2023.godine do 10:25 časova", pojasnili su u saopštenju.

Bonus video: