Državljanin Crne Gore uhapšen sa većom količinom droge u Smederevu

Dodaju da se sumnja da je on drogu prokrijumčario iz Crne Gore, sa namjerom da je proda osumnjičenom M.R.

15946 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock

Državljanin Crne Gore G.V. (37) uhapšen je danas u Smederevu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

On se, kako je saopšteno, sumnjiči za izvršenje krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osim G.V. uhapšen je i M.R. koji se tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, policijski službenici su osumnjičene zatekli u Balkanskoj ulici u Smederevu, u trenutku kupoprodaje droge, nakon čega su, u automobilu "sangjong rekston" crnogorskih registarskih oznaka, kojim se dovezao G.V, otkrili specijalno izrađeni bunker sa 37 paketa marihuane, ukupne težine 30,4 kilograma, prenosi N1.

Dodaju da se sumnja da je on drogu prokrijumčario iz Crne Gore, sa namjerom da je proda osumnjičenom M.R.

Inspektori kriminalističke policije su, takođe, pretresom vozila "folksvagen" smederevskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.R, pronašli 192,1 grama hašiša, 95,1 grama „spida“, 54,8 grama marihuane, vagicu za precizno mjerenje, pištolj, 23 metka i četiri mobilna telefona. Takođe, kod M.R. je pronađeno i 3.000 eura i 12.400 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

Bonus video: