Rovčanin osuđen zbog droge, oružja i napada na službeno lice

Bjelopoljac prvostepeno osuđen na 23 mjeseca zatvora

11056 pregleda 4 komentar(a)
Policajci pronašli 95 grama kokaina (ilustracija), Foto: Shutterstock
Policajci pronašli 95 grama kokaina (ilustracija), Foto: Shutterstock

Bjelopoljac Ranko Rovčanin osuđen je juče u Višem sudu u Bijelom Polju na kaznu zatvora u trajanju od godinu i 11 mjeseci, zbog držanja droge radi prodaje, nedozvoljenog držanja oružja, ali i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Rovčanin je ranije osuđen na istu kaznu zatvora, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud Crne Gore.

Pretresom kuće u Resniku 12. maja 2021. godine kod Rovčanina su pronađeni droga i oružje, a tokom tih aktivnosti, piše u optužnici, okrivljeni je pokušao fizički da napadne policijske službenike i uputio im ozbiljne prijetnje.

Rovčanin je tvrdio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret, da nikada nije prodao niti koristio ni gram droge, da su se službenici policije ponašali bahato kada su u njegovu porodičnu kuću upali bez uniformi i naloga i da su ga prestravili nakon buđenja iz sna, kao i maloljetnog sina U.R. (16).

Za oružje koje je pronađeno, ispričao je da je poticalo od pokojnog oca, koji ga je takođe naslijedio. Rekao je da je staro 170 godina.

Isto su potvrdili njegovi braća i sestra, tvrdeći da nakon smrti roditelja niko od njih nije ni znao da se oružje nalazilo na tavanu zajedničkog pomoćnog objekta bez stepenica, a sestra je kazala da je mislila da je “otac tu starudiju davno poklonio nekome’.

Tokom pretresa policijski službenici pronašli su i oduzeli oko 95 grama kokaina, 50 tableta rivotril, dvije lovačke puške, revolver, municiju i novac u iznosu od 7.630 eura.

Prema optužnici, Rovčanin je drogu držao radi dalje prodaje.

Bonus video: