Jovanović: Božović odbacio sve optužbe SDT-a

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) lišili su Božovića slobode po nalogu SDT-a, u akciji koju je podržala i pomogla Agencija Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona - Europol

22141 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović tvrdi da je njegovo hapšenje "politički motivisan proces".

To je kazao njegov branilac Miroje Jovanović.

Božović se sumnjiči da je organizovao kriminalnu grupu odgovornu za najmanje tri transporta kokaina, zbog čega je juče uhapšen u porodičnoj kući u Budvi.

Njemu je sinoć određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Jovanović je sinoć kazao da ne znaju čime je Božović zaslužio ovakav tretman.

"Citiram Božovića - 'S indignacijom odbacujem optužbe SDT-a, ovo je politički motivisan proces'. To su njegove riječi", rekao je Jovanović, objavljeno je na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Jovanović
Jovanovićfoto: Boris Pejović

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) lišili su Božovića slobode po nalogu SDT-a, u akciji koju je podržala i pomogla Agencija Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona - Europol.

Policijski inspektori u četvrtak oko šest sati ušli su u njegovu kuću u centru Budve, pretresli je, a potom s Božovićem otišli i u njegov kabinet u zgradu Opštine... Oko 11.30 sati, krenuli su ka Podgorici, nakon čega je priveden u zgradu “Limenka”, sjedište SPO-a...

Božović je donedavno bio poslanik i član Odbora za bezbjednost i odbranu i imao je dozvolu za pristup tajnim podacima.

Bonus video: