Grupa maloljetnika opet sačekala vršnjake ispred podgoričke Gimnazije

Iz Udruženja Roditelji navode da je jedan od dječaka koji su bili žrtve napada, kada ih je ugledao, vratio u školu i iskočio kroz prozor na prizemlju sa druge strane, kako bi izbjegao susret

35650 pregleda 262 reakcija 32 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa maloljetnika koja će odgovarati za nasilničko ponašanje prema vršnjacima, ponovo ih je sinoć sačekala ispred podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović".

To piše portal Udruženja Roditelji, navodeći da uprkos najavi Osnovnog državnog tužilaštva da će policija podnijeti krivične prijave za nasilničko ponašanje protiv te grupe, nije zaustavila napadače.

Podsjetili su da je ta grupa prije nekoliko dana napala i tukla trojicu gimnazijalaca i prijetila im dan kasnije.

Sinoć oko 19 sati su, kako kažu, opet bili kod podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” i čekali su u školskom dvorištu maloljetnike koje su ranije napali.

Navode i da se jedan od dječaka koji su bili žrtve napada, kada ih je ugledao, vratio u školu i iskočio kroz prozor na prizemlju sa druge strane, kako bi izbjegao susret.

“Nakon svih prijava i svega što preživaljavamo ovih dana, došli smo do toga da se moje dijete opet suočava sa istim napadačima i da ga niko nije zaštitio. Njegov bijeg kroz prozor i strah koji je osjetio u tom trenutku potvrda su da nadležni očigledno nijesu učinili sve što treba da ga zaštite”, smatra otac jednog od gimnazijalaca koji su već danima na meti napada grupe vršnjaka, sa kojima se ne poznaju od ranije niti pohađaju istu školu.

Povezani članci

14. April 2023.

Nove prijave protiv maloljetnika

Policiji su, kako kaže, prijavili sve što se do sada dešavalo, pa se pita šta još treba da učine i da li je normalno da se već danima ne staje na put nasilju kojem su djeca izložena.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović je "Vijestima" juče kazao da će maloljetni I. R., S. K., P. M. i više NN lica, odgovarati za nasilničko ponašanje izvršeno na štetu maloljetnih M. M., S. S. i K. I.

On je pojasnio da je postupajući tužilac naložio Upravi policije da protiv njih podnese krivičnu prijavu.

Portal Roditelji.me juče je objavio da su tri učenika podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” povrijeđena u ponedjeljak oko 19 sati, kada ih je u blizini te obrazovne ustanove, ispred obližnjeg kafića, napala grupa tinejdžera.

Portal je dan kasnije izvijestio i da je ista grupa dječaka, uz podršku više vršnjaka, sačekala gimnazijalce i u srijedu, prijetila im zbog prethodne prijave policiji, nazivali ih pogrdnim imenima i pozivala ih na tuču. Policija je došla na poziv građana, pa je dalji sukob spriječen.

Bonus video: