DPS Budva: Zastrašujuće za sve koji žive u Budvi, da se Božović dovodi u vezu sa prometom droge

"Pozivamo sve političke subjekte, uključujući i predstavnike lokalne vlasti, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i naših građanki i građana"

14655 pregleda 30 reakcija 27 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je da je zastrašujuće za sve koji žive u Budvi, da se predsjednik opštine Milo Božović dovodi u vezu sa prometom droge.

"Hapšenje Mila Božovića, predsjednika Opštine Budva, predstavlja veoma neprijatnu činjenicu za naš grad, njegove građanke i građane. Nije prvi put da tužilaštvo goni nekog od lokalnih funkcionera DF-a zbog poslova sa drogom, međutim, ono što se prvom čovjeku Opštine stavlja na teret - stvaranje kriminalne organizacije kao i proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, predstavlja jedno od najtežih krivičnih djela i djeluje zastrašujuće u odnosu na činjenicu da je prije samo pola godine, Božović u Budvi osvojio apsolutnu vlast", navodi se u saopštenju OO DPS Budva.

Poštujući prezumpciju nevinosti, kako dodaju, smatraju da je eventualna povezanost Božovića sa teškim kriminalnim djelima, pogubna po imidž opštine.

"Zato sa pažnjom pratimo razvoj događaja, zabrinuti za ugled i status prijestonice crnogorskog turizma, čiji je prvi čovjek označen kao kriminalac i diler droge. Domaćoj javnosti je poznato da je u Budvi posljednjih godina stvoren ambijent u kojem lokalni moćnici maltretiraju zaposlene u Opštini i tuku neistomišljenike po ulicama, pa poražavajuće optužbe da nam narko-kartel upravlja gradom potpuno ogoljavaju dubinu našeg problema. Pozivamo sve političke subjekte, uključujući i predstavnike lokalne vlasti, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i naših građanki i građana", zaključuje se u sapštenju

Bonus video: