Jovanović: Očekujem da Božović ubrzo bude na slobodi i da nastavi da obavlja funkciju gradonačelnika Budve

"Nije na odmet napomenuti da Budva kao metropola turizma učestvuje sa 50 odsto u ukupnom turističkom prometu Crne Gore i time ostvaruje najznačajniji privredni prihod u državnoj kasi. O značaju te činjenice bi svi trebali da razmislimo u ovom trenutku"

25010 pregleda 95 reakcija 92 komentar(a)
Jovanović, Foto: Vuk Lajović
Jovanović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine Opštine Nikola Jovanović kazao je da očekuje da će predsjednik Opštine Budva Milo Božović ubrzo biti na slobodi i nastavljati da obavlja svoj posao.

Opština se trenutno nalazi u blokadi jer pritvaranjem Božovića u lokalnoj administraciji niko nema pravo potpisa, jer nijesu imenovani potpredsjednici Opštine, zbog čega je dovedeno u pitanje funkcionisanje grada- od isplata zarada do ostalih obaveza.

Jovanović je pojasnio da Božović nije prenio ovlašćenje za isplatu zarada na neko od zaposlenih ili imenovanih lica jer to nije moguće u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Budva.

"Očekujem da će se kolega Božović ubrzo naći na slobodi i da će nastaviti da vrši funkciju za koju su ga građani Budve izabrali. Nije na odmet napomenuti da Budva kao metropola turizma učestvuje sa 50 odsto u ukupnom turističkom prometu Crne Gore i time ostvaruje najznačajniji privredni prihod u državnoj kasi. O značaju te činjenice bi svi trebali da razmislimo u ovom trenutku", kazao je Jovanović.

Bonus video: