Raičević se izvinio povrijeđenim maloljetnicima i njihovim porodicama: Nečojsko ponašanje nije prava slika Bara

"Pozivam i nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloljetnike, te da sačuvaju našem gradu ugled mirnog mjesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvijek i bio"

25228 pregleda 17 komentar(a)
Dušan Raičević, Foto: Opština Bar
Dušan Raičević, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izvinio se u ime Opštine i građana maloljetnicima iz Sarajeva koji su povrijeđeni u incidentu u naselju Šušanj.

"U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povrijeđeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK "Sarajevo" čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti" naveo je Raičević.

Istakao je da je Bar grad u kojem sve različitosti vjekovima žive zajedničkim životom.

"A naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmpolitizma. Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Podsjećam da upravo AK "Sarajevo" više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uvjeren sam i posljednji. Pozivam i nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloljetnike, te da sačuvaju našem gradu ugled mirnog mjesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvijek i bio", naveo je Raičević.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme. Tužilac je naredio policiji da u redovnom postupku podnese prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Bonus video: