Saveljić: U borbi protiv nasilja nad mojim sinom i njegovim drugovima neće me pokolebati to čija su djeca nasilnici

"Ne učinimo li nešto, u ovoj lijepoj zemlji život preko noći može da se pretvori u pakao. Možda baš vama koji ovo čitate. Ničim izazvano"

69110 pregleda 1020 reakcija 79 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Darko Saveljić, otac jednog od podgoričkih gimnazijalaca napisao je da ga u borbi protiv nasilja nad njegovim sinom i drugarima, neće pokolebati činjenice čija su djeca nasilnici.

"Da je jedan od nasilnika rođen 2007.godine, da je već istetoviran i da vozi motor. I da mu je otac jedan od glavnih državnih inspektora. Da je majka jednog aktera priče 'ugledni advokat'. Da direktorka škole, ni poslije sedam dana od nasilja, nije nazvala da pita kako su joj djeca, već se pravi mrtva. Da prolazi drugi dan nakon oglašavanja policije da se čeka odluka Tužilastva, i još ne znamo za odluku... Nećete me zaustaviti. I neću da štedim nikoga u ovoj priči", napisao je Saveljić.

Dodao je da borba protiv protiv svih vrsta nasilja treba širok front.

"Ne učinimo li nešto, u ovoj lijepoj zemlji život preko noći može da se pretvori u pakao. Možda baš vama koji ovo čitate. Ničim izazvano", zaključio je Saveljić.

On je dan ranije poručio i da ćutanje na nasilje neće riješiti problem:

"Ćutanje ne smije da bude opcija".

Trojica pogoričkih gimnazijalaca nedavno su pretrpjeli nasilje, a huligani koji su ih napali i tukli, prijetili su im i dan kasnije - zbog prijave policiji.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović "Vijestima" je 13. aprila rekao da će maloljetni I. R., S. K., P. M. i više NN lica, odgovarati za nasilničko ponašanje izvršeno na štetu maloljetnih - M. M., S. S. i K. I.

Nasilnicu su, međutim, i 13. aprila uveče ponovo sačekali vršnjake ispred podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović".

Bonus video: