Demokrate Bar: Nasilje među maloljetnicima ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i rješavanje

"Potrebno je da kao zajednica budemo podrška i pružimo podršku mladima u rješavanju njihovih problema na konstruktivan način, umjesto da pribjegavamo nasilju kao rješenju"

7749 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor Demokrata Bar saopštio je da je nasilje među maloljetnicima ozbiljan problem koji zahtijeva hitnu pažnju i rješavanje.

Iz te partije su naveli da duboko žale zbog incidenta koji se sinoć desio u Baru, kada je grupa mladića fizički napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

"Kao grad koji je od davnina prepoznat kao grad mira i tolerancije u kojem se rado dolazi i gostuje, ovakav odnos i čin prema našim mladim gostima i sportistima dodatno zabrinjava i opterećuje. Kao društvo, moramo uložiti napore u edukaciju mladih o značaju tolerancije i nenasilnog rješavanja konflikata. Potrebno je da kao zajednica budemo podrška i pružimo podršku mladima u rješavanju njihovih problema na konstruktivan način, umjesto da pribjegavamo nasilju kao rješenju", navodi se u saopštenju.

OO Demokrata Bar pozvao je roditelje i staratelje da preuzmu odgovornost u edukaciji svoje djece o vrijednostima poput poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

"Takođe, apelujemo na nadležne organe da preduzmu mjere kako bi se spriječio ovakav oblik nasilja u budućnosti. Kao zajednica, moramo se udružiti i raditi zajedno kako bismo osigurali da naši mladi ljudi rastu u sigurnom i podržavajućem okruženju. Nasilje nije rješenje i moramo se kao društvo boriti protiv njega na svakom nivou", zaključuje se u saopštenju.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: